Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Manas ģimenes mīļākā ābolmaize

Manas ģimenes mīļākā ābolmaize

FOTO: paramona

Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Āboli
  • 300 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 tējk. sodas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Nomizo ābolus, izgriež serdi, sagriež ripiņās, pārkaisa ar cukuru (te cik katrs uzskata par vajadzīgu bērt cukuru - šis daudzums nav iekļauts sastāvā minētajā daudzumā) un samaisa, lai veidojas suliņa no āboliem.
  2. Sviestu pakausē, pievieno sastāvā minēto cukura daudzumu, sakuļ, pievieno olas, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, sodu, miltus, vaniļas cukuru un vēl reiz visu sakuļ. Masai jābūt stingrai - ja viņa ir šķidrāka, var piebērt vēl miltus.
  3. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā-atklāšu noslēpumu - man par cepamtrauku kalpo vecā, vairs nelietderīgā panna, kurai noskrūvēts rokturis - sacept var un raut nekas nerauj klāt.
  4. Pārliek ar ābolšķēlītēm un cep 40 min 180 grādos.
  5. Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kanēli, samaisa un pārlej pāri ābolu šķēlītēm, kad ir pacepies 40 min un ieliek vēl uz 5 - 10 min uz 140 grādiem.
    Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kan...

    FOTO: paramona

  6. Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.

    Labu apetīti!
    Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no...

    FOTO: paramona

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas