1. Nomizo ābolus, izgriež serdi, sagriež ripiņās, pārkaisa ar cukuru (te cik katrs uzskata par vajadzīgu bērt cukuru - šis daudzums nav iekļauts sastāvā minētajā daudzumā) un samaisa, lai veidojas suliņa no āboliem.
2. Sviestu pakausē, pievieno sastāvā minēto cukura daudzumu, sakuļ, pievieno olas, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, sodu, miltus, vaniļas cukuru un vēl reiz visu sakuļ. Masai jābūt stingrai - ja viņa ir šķidrāka, var piebērt vēl miltus.
3. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā formā-atklāšu noslēpumu - man par cepamtrauku kalpo vecā, vairs nelietderīgā panna, kurai noskrūvēts rokturis - sacept var un raut nekas nerauj klāt.
4. Pārliek ar ābolšķēlītēm un cep 40 min 180 grādos.
5. Atlikušās 2 ēdamkarotes sajauc ar ābolu sīrupu, pievieno kanēli, samaisa un pārlej pāri ābolu šķēlītēm, kad ir pacepies 40 min un ieliek vēl uz 5 - 10 min uz 140 grādiem.

Foto: paramona
6. Šī ābolmaize sanāk vienmēr un ir visgardākā, vienkāršākā no visām iepriekš taisītajām.
Labu apetīti!

Foto: paramona