Sākums > Receptes > Deserti

Nektarīnu-banānu saldējums

2010. gada 10. jūlijs
Foto: Maija Strode
Šajā karstajā vasarā domas vien grozās ap vēsiem un atspirdzinošiem ēdieniem. Tā rodas idejas pagatavotot dažādus saldējumus. Lūk, vien no veiksmīgiem variantiem.
Pagatavošana
120 min
1. Nomizo banānus un sagriež.
Foto: Maija Strode
2. Sagriež nektarīnus. Augļus sasamalcina ar blenderi un pievieno kanēli un ingveru.
Foto: Maija Strode
3. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Abas masas sajauc metāla krūzē un ieliek 20 min. saldētavā atdzesēties.
Foto: Maija Strode
4. Pēc tam visu lej darbam sagatavotā saldējuma mašīnā. Kad saldējums pagatavojies, to pasniedz ar augļiem.
Foto: Maija Strode
5. Var arī saldējumu ievietot starp vafeļu plāksnītēm (veikalā pirktām vai pašu ceptām), ietīt pergamentā, ielikt saldētavā un ēst citu dienu.
Uz augšu