Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

Sniega olas ar vaniļas krēmu un pralinē

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • 2 l ūdens
  • 25 g Dansukker baltā cukura
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas krēmam:
  • 4 olu dzeltenumi
  • 500 ml piena
  • 125 g Dansukker baltā cukura
  • 1.5 ēd. k. Dansukker vaniļas cukura
  • Pralinē:
  • 50 g mandeļu pārslu
  • 2 ēdamk. Dansukker pūdercukura
  • Dekorēšanai:
  • 2 ēd. k. Dansukker zeltainā cukura sīrupa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sāk ar vaniļas krēmu. Katliņā sajauc olu dzeltenumus, pienu un cukuru un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Iemaisa vaniļas cukuru. Noņem no ugums un noliek atdzist.
  2. Pralinē: sausā pannā ieber mandeļu pārslas, pārkaisa ar pūdercukuru un uz lēnas uguns maisa, līdz pārslas un cukurs sāk veidot karameli.
  3. Sniega olām saputo olu baltumus stingrās putās. Sajauc pūdercukuru ar vaniļas cukuru un iecilā saputotajos olu baltumos. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.
  4. Izmantojot divas ēdamkarotes, veido olas no olu baltumu masas un liek ūdenī. Pēc vienas minūtes apgriež tās uz otru pusi un vāra vēl 2 minūtes. Izņem no ūdens un noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.
  5. Sadala vaniļas krēmu četrās seklās bļodiņās. Virsū liek olas un pralinē. Apsmidzina ar cukura sīrupu.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomāti ar sīpoliem želejā

Tomāti ar sīpoliem želejā

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas