75g cepumu (piemēram, Selga, bez pildījuma un piedevām)
40g sviesta
25g Demeraras cukura
Virskārtai
400g krējumsiera ar zemu tauku saturu
200g kondensētā piena ar cukuru
150ml saldā krējuma
1citrona sarīvēta miziņa un sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Sāc ar pamatu. Cepumus sastrādā ar blenderi līdz rīvmaizes konsistencei vai ieliec tos polietilēna maisiņā un sadauzi smalkās drumstalās, piemēram, ar mīklas rulli. Izkausē sviestu un pielej klāt sasmacinātajiem cepumiem. Pieber cukuru un visu labi samaisi. Masu liec iekšā biskvīta veidnē (ar noņemamām malām 23 cm diametrā). Izlīdzini un ar karoti piespied. Liec ledusskapī, kamēr gatavo siera masu. Gatavo siera masu. Liec krējumsieru bļodā un izmaisi, lai tas kļūst mīkstāks. Iemaisi tajā citronu miziņu un sulu. Pēc tam iekul sierā kondensēto pienu, līdz masa ir viendabīga, un iecilā uzputotu saldo krējumu. Uzlej uz sagatavotā cepumu pamata, izlīdzini un liec ledusskapī un atdzesē, kamēr kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāj uz nakti). Pasniedz. Ar nazi atbrīvo kūkas malas no veidnes. Tad, uzmanīgi attaisot veidnes malas, noņem tās nost. Uzliec uz plakana trauka vai paliktņa. Dekorē ar augļiem un nedaudz pūdercukura.