Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumi "riekstiņi" ar karameļu krēmu

2010. gada 16. janvāris
Foto: Nora Gavare
Pagatavošana
80 min
1. Miltus pāris reizes izsijā kopā ar cepamo pulveri.
2. Bļodā sviestu ar cukuru saputo, kamēr cukurs puskusis, tad pieliek pa vienai veselas olas un vēl nedaudz puto (puto, kamēr masa kļuvusi divtik lielāka nekā sākumā).
3. Šai saputotajai masai pakāpeniski pievieno (iesijājot) miltus. Sākumā tos pievieno ar koka karoti maisot, beigās mīcot ar rokām līdz brīdim, kad mīkla vairs nelīp pie pirkstiem.
4. Mīklu novieto uz 15-20 minūtēm vēsumā atdzesēties.
5. Mīklu pilda riekstu formiņās, tā, lai tajās paliktu vieta krēmam un tā, lai tās nebūtu par plānu. / Tā lai pirkstu var ielikt formiņā pēc tam, kad ielikta mīkla./. Formiņās mīklai jābūt vienmērīgi pildītai!
Foto: Nora Gavare
6. Cepšana notiek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta 10 minūtes, 200 grādos pēc Celsija vidēji 15 minūtes jeb līdz tie kļūst dzeltenīgi brūni.
7. Kad tie gatavi, atdzesē, lai pēcāk apgriežot formiņu otrādi tie viegli uzsitot izkristu ārā!
Pilda sevis izvēlēto pildījumu!
8. Šīs receptes riekstiņos ievieto karameļu krēmu un nākošajā dienā tie ir gardāki nekā pirmajā, jo krēms ir iesūcies mīklā!

Ar šo mīklas daudzumus aizpildīt var vidēji 70 riekstiņu pusītes.

VISVAIRĀK laika aizņem mīklas rūpīga ievietošana formiņās.

Lai labi garšo!
Uz augšu