-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Franču šokolādes kūka
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Kūkai:
-
200 g tumšās šokolādes
-
200 g margarīna vai sviesta
-
3 olas
-
200 g cukura
-
200 g kviešu miltu
- Glazūrai:
-
25 g margarīna vai sviesta
-
100 g saldā krējuma
-
150 g tumšās šokolādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
-
Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē.
-
Olas un cukuru saputo, pievieno miltus, šokolādi.
-
Mīklu lej ieziestā veidnē, diametrs ~ 26 cm
-
Kūku cep 175 *C ~ 30 minūtes, pēc tam atdzesēt.
-
Uz lēnas uguns izkausē glazūrai taukvielas, krējumu, šokolādi samaisa viendabīgā masā, atdzesē.
-
Ar glazūru apziež kūku, liek vēsumā. Ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs