Ābolu ievārījums ir fantastisks pats par sevi! Mums ģimenē garšo visi ievārījumi, kur vien ābols klāt!
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus nomizo un sagriež.
Foto: Ilze Lipska
2. Klāt pierīvē apelsīna miziņu, un var arī pašu apelsīnu (bet mums no apelsīna procesa gaitā nekas nepalika pāri, bērnam ļoti garšoja).
Foto: Ilze Lipska
3. Vārīsim divus ievārījumus vienlaicīgi - vienā katliņā - āboli ar apelsīniem, otrā - āboli ar apelsīniem un kanēli. (tas tāpēc, ka es mājās esmu vienīgā, kurai garšo kanēlis, ja garšo visiem, tad iesaku pielikt nedaudz kanēli visam klāt).
Foto: Ilze Lipska
4. Ielej katliņos nedaudz ūdens, uzber cukuru, un liek vārīties.
Foto: Ilze Lipska
5. Regulāri apmaisot, vāra, līdz ievārījums gatavs -kad pilīti uzpilina uz šķīvja, tā nenotek.
6. Tad pilda burciņās, kas iepriekš ar karstu ūdeni izmazgātas.
7. Kad ievārījums atdzisis, aizskrūvē, un nes uz pagrabu.