Ābolu - apelsīnu ievārījums

3 1
Ābolu ievārījums ir fantastisks pats par sevi! Mums ģimenē garšo visi ievārījumi, kur vien ābols klāt!

Sastāvdaļas

  • 2 kg ābolu
  • 2 apelsīni
  • 1 kg ievārījuma cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo un sagriež.
    Ābolus nomizo un sagriež.
  2. Klāt pierīvē apelsīna miziņu, un var arī pašu apelsīnu (bet mums no apelsīna procesa gaitā nekas nepalika pāri, bērnam ļoti garšoja).
    Klāt pierīvē apelsīna miziņu, un var arī pašu apelsīnu (bet...
  3. Vārīsim divus ievārījumus vienlaicīgi - vienā katliņā - āboli ar apelsīniem, otrā - āboli ar apelsīniem un kanēli. (tas tāpēc, ka es mājās esmu vienīgā, kurai garšo kanēlis, ja garšo visiem, tad iesaku pielikt nedaudz kanēli visam klāt).
    Vārīsim divus ievārījumus vienlaicīgi - vienā katliņā - ābol...
  4. Ielej katliņos nedaudz ūdens, uzber cukuru, un liek vārīties.
    Ielej katliņos nedaudz ūdens, uzber cukuru, un liek vārīties...
  5. Regulāri apmaisot, vāra, līdz ievārījums gatavs -kad pilīti uzpilina uz šķīvja, tā nenotek.
  6. Tad pilda burciņās, kas iepriekš ar karstu ūdeni izmazgātas.
  7. Kad ievārījums atdzisis, aizskrūvē, un nes uz pagrabu.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

rudā 2013. gada 31. jūlijs 19:29
es nekad neleju klāt ūdeni, bet ļauju atsuloties pašiem augļiem vai ogām
Sandra 2012. gada 11. oktobris 16:09
Paldies par recepti! Ļoti garšīgs ievārījums. Izmantoju rudens ābolus, apelsīna miziņu un mīkstumu.
Laura 2012. gada 27. augusts 14:17
a kur liek to apelsinu sulu 2l?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi