Pieneņu medus 3

2009. gada 25. maijs
Foto: Solveiga
Šī recepte nāk no ASV, izlasīju to kādā TipNut.com mājas lapā.
Pagatavošana
180 min
1. Vēl viena versija par pieneņu medus tēmu ar nedaudz atšķirīgu gatavošanas veidu.
2. Salasa ap 300 g pieneņu galviņu. Ieber katlā. Pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra un tad uz vismazākās uguns vāra vēl 2 stundas. Pēc tam uz kādām 12 stundām atstāj katlu mierā. Kad laiks pagājis, pienenes nokāš. Iegūto šķidrumu atkal lej katlā, pievieno sulu no 1 citrona un 1 kg cukura. Uz mazas uguns atkal vāra apmēram 2 stundas, kamēr izveidojas sīrups. Kamēr medus vēl karsts, salej burciņās, jo, atdziestot medus strauji sabiezē.
Uz augšu