Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Pieneņu medus 3

Pieneņu medus 3

FOTO: Solveiga

Šī recepte nāk no ASV, izlasīju to kādā TipNut.com mājas lapā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pieneņu ziedi - 300 gab
  • Ūdens - 1 l
  • Cukurs - 1 kg
  • Citrons - 1 gab
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Vēl viena versija par pieneņu medus tēmu ar nedaudz atšķirīgu gatavošanas veidu.
  2. Salasa ap 300 g pieneņu galviņu. Ieber katlā. Pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra un tad uz vismazākās uguns vāra vēl 2 stundas. Pēc tam uz kādām 12 stundām atstāj katlu mierā. Kad laiks pagājis, pienenes nokāš. Iegūto šķidrumu atkal lej katlā, pievieno sulu no 1 citrona un 1 kg cukura. Uz mazas uguns atkal vāra apmēram 2 stundas, kamēr izveidojas sīrups. Kamēr medus vēl karsts, salej burciņās, jo, atdziestot medus strauji sabiezē.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas