"napaleons ar zemenēm"

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
55 min
1. Miltus sajauciet ar sasmalcinātu margarīnu. Pievienojiet krējumu un samaisiet. Mīklu sadaliet 8 daļās, saripiniet bumbiņās un atdzesējiet. Izrullējiet bumbiņas plātnēs. Cepiet cepeškrāsnī 250 oC līdz zeltainam brūnumam pannā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. Atdzesējiet.
2. Lai pagatavotu krēmu, istabas temperatūrā atkausētu sviestu sakuliet un pievienojiet iebiezināto pienu. Samaisiet, pievienojiet vaniļas cukuru un samaisiet ar zemeņu biezeni. Biskvītus ieziediet ar krēmu un lieciet vienu uz otra. Malas un virsu ieziediet ar krēmu, dekorējiet ar riekstiem un zemenēm un pasniedziet.
Uz augšu