"napaleons ar zemenēm"

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti: 300 g
  • Krējums: 200 g
  • Margarīns: 1 pac
  • Sviests: 1 pac
  • Iebiezinātais piens: ½ bundža
  • Rieksti: 1 gl
  • Vaniļas cukurs: 1/6 tējk
  • Zemenes (biezenis): ½ gl
  • Veselas zemenes: 70 g

Pagatavošana

55 min.
  1. Miltus sajauciet ar sasmalcinātu margarīnu. Pievienojiet krējumu un samaisiet. Mīklu sadaliet 8 daļās, saripiniet bumbiņās un atdzesējiet. Izrullējiet bumbiņas plātnēs. Cepiet cepeškrāsnī 250 oC līdz zeltainam brūnumam pannā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. Atdzesējiet.
  2. Lai pagatavotu krēmu, istabas temperatūrā atkausētu sviestu sakuliet un pievienojiet iebiezināto pienu. Samaisiet, pievienojiet vaniļas cukuru un samaisiet ar zemeņu biezeni. Biskvītus ieziediet ar krēmu un lieciet vienu uz otra. Malas un virsu ieziediet ar krēmu, dekorējiet ar riekstiem un zemenēm un pasniedziet.

Komentāri

Zanez 2009. gada 3. oktobris 23:17
Paldies par ideju, napoleons top nu jau daž ne dazādās augļu variācijās. visiem garšo. Krems tiešām prasijās vairāk!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi