6vistas gabaliņi(stilbiņi,spārniņi,šķiņķīši)(kas labāk tīk)
1burkāns
5/6 kartupeļi
Sīpols,ķiploks
Garšvielas:sāls, pipari,Anniņas garšvielas vai kādas citas
1/3krūzes ūdens
100gr saldā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
vistas gabalus liek katla dibenā,pārkaisa ar daļu garšvielām.
FOTO: Aiga Zepa
Burkānus nomazgā,nomizo un sagriež apmēram 2cm biezās ripās,liek virsū gaļai
Kartupeļus nomazgā,nomizo un pārgriež uz pusēm vai 4daļās,liek virs burkāniem.
sīpolu,ķiploku notīra un veselus ieliek pa vidu.
Visam pāri vēl pārkaisa sāli,bet ne daudz.
FOTO: Aiga Zepa
Un tagad pats svarīgākais ,uz jebkādu daudzumu un lielumu produktu ņemat 1/3 daļu krūzes ūdens, ielejat katlā, uzvārat, vāku virsū un uz mazliet mazākas liesmas vāriet apmēram 30 min. Necilājiet vāku un nepārbaudiet. Pa šo laiku varat darīt citus darbus, vai vienkārši atpūsties.
FOTO: Aiga Zepa
Pēc apm. 30min. pielejiet saldo krējumu un pasautējiet līdz burkāni un kartupeļi ir mīksti.
Var pasniegt ar skābo krējumu.
Labu apetīti!
P.s. Ja gadījumā pēc 30.min. vārīšanas ir sakrājies šķidrums pāri burkāniem,ieteiktu noliet nost,lai neveidojas zupa.
*Es pati citreiz nemaz nelieku saldo krējumu,sautēju tad 45-50 min.
Visas sastāvdaļas liek attiecīgi ēdāju daudzumam.Šeit bija paredzēts 3 personām,katram pa diviem gaļas gabaliem.