Sākums > Receptes > Zupas

Vienkāršā gaspačo zupa seviļas gaumē pasniegta ar siltu ķiplokmaizi

2007. gada 2. oktobris
Foto: Ilze Ozoliņa
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
2. Ķiploka daiviņu nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
3. Gurķus nomizo, sagriež smalki un liek blenderī;
4. Tomātus no kārbas, saspiežot iepriekš rokās virs blendera, met blenderī;
5. Svaigajiem tomātiem uzlej verdošu ūdeni un noņem miziņu, sagriež gabaliņos un met blenderī;
6. Asā pipara pusīti smalki, smalki sagriež un met blenderī;
7. Papriku iztīra, sagriež un met blenderī;
8. Pieliek kārtīgu šķipsnu sāli un nedaudz piparus;
9. Visam pa visru uzlej olīveļļu, nu kādas 3-4 kārtīgas ēdamkarotes.
10. Ja blenderis nav gana pilns, vai liekas, ka būs pamaz - var piemizot un piegriezt klāt vēl kādu papriku vai kādu tomātu.
11. Visu samaļ blenderī.
12. Faktiksi zupa gatava.
13. Kaut kur starp 5. un 6. punktu iesildītā cepeškrāsnī liek biezās sķēlēs sagrieztu ciabatas maizi, kuru apslaka ar olīveļļu un pēc tam katru maizes gabaliņu ieberzē ar ķiploka daiviņu (ķiploka daiviņu pirms tam ieteicams pārgriezt uz pusēm, lai sula vairāk izdalās).
14. Ja pie zupas prasās gaļa, tad uz maizītem iespējams pievienot apceptu, plānu šķiņķīša gabaliņu.
15. Labu apetīti!
Uz augšu