Komentāri
3
Jaunākie
Vecākie
Man patika un garšo lieliski!!!!Galvenais,ka recepte ir vienkārša!
Vērtējums
Atbildēt
Cik man zināms, sākotnējais gaspačo bija saziedējusi baltmaize maize, izmērcēta, kurai pievienoja eļļu un ķiplokus. Un viss. Tomātu versijā (pēc Kolumba brauciena pāri dīķim), tai sāka pievienot tomātus. Pie tam katram spānu pavāram gaspačo ir sava "firmas" recepte, kas nevienam netiek atklāta. Es iesaku iedrupināt zupā (lai ko tai pievienotu) vienkārši svaigas baltmaizes mīkstumu, tad ļaut visam ievilkties - pavisam cita lieta!
Vērtējums
Atbildēt
Parādīju šo recepti spāņu paziņam (gan ne no Seviļas) un viņa komentārs ir sekojošs: viņi nekad nepievienojot konservētus tomātus! To droši vien var labi aizstāt ar svaigajiem. Arī paprika neesot obligāta, bet tas jau ir gaumes jautājums. Es uztaisīju ar visu papriku, ļoti garšīgi. Un neliels papildinājums no viņa puses - kad gaspačo ieliets tasē, pamēģiniet uzbērt pa virsu nedaudz smalku grauzdiņu, kā arī sīkos kubiciņos sasmalcinātu (Serano) šķiņķi (vai arī kā iesaka autore - to uz maizes) un nedaudz cieti vārītu olu un pipariņus!
Vērtējums
Atbildēt