Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Tzatziki - svaigā gurķu mērce

Tzatziki - svaigā gurķu mērce

FOTO: Depositphotos.com

Mans iecienītākais veids ir TZATZIKI mērci pasniegt ar melnajām olīvām, papriku un svaigu baltmaizi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l jogurta bez garšvielām
  • 1/2 svaiga gurķa
  • 1 tējk. sāls
  • 1 mazs sīpols
  • 1 mazs saišķītis piparmētru
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1-2 tējk. vīna etiķa
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Jogurtu lej liela izmēra kafijas filtrā. Novieto uz 1 l tilpuma mērtrauka. Kad mērtraukā ir notecējis apmēram 500 g liekā škidruma, jogurts ir sagatavots tzatziki mērcei.
  2. Gurķi noskalo, sarīvē un pārkaisa ar sāli. Liek uz sieta un notecina lieko šķidrumu.
  3. Rīvēto gurķi labi noskalo ar aukstu ūdeni. Nospiež lieko šķidrumu.
  4. Jogurtam pievieno sasmalcinātu sīpolu, izpiestu ķiploku, sīki sagrieztu piparmētru, eļļu, vīna etiķi, rīvēto gurķi, sāli un piparus - samaisa.

    Lai labi garšo!
    Jogurtam pievieno sasmalcinātu sīpolu, izpiestu ķiploku, sīk...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pasta ar malto gaļu un lečo

Pasta ar malto gaļu un lečo

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas