Sīpolu cienītāji būs sajūsmā! Vieni vienīgi sīpoli, bet garša papildināta ar garšaugiem un vīnu zupu padara īpaši aromātisku un garšām bagātu. Un vēl bagetes un siera cepurīte... mmm.
Pagatavošana
60 min
1. Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus, ķiplojus, lauru lapas un timiānu un vāri, reizēm maisot, līdz sīpoli ir ļoti mīksti un karamelizējušies (apmēram 25 min.). Pieber sāli un piparus pēc garšas.
2. Pievieno vīnu, uzvāra, tad samazina liesmu un lēnām vāra līdz vīns iztvaikojis un sīpoli ir sausi (apmēram 5 min.). Izmakšķerē lauru lapas un timiāna zariņus un met tos prom.
3. Pārkaisa sīpoliem miltus un samaisa. Uz zemas liesmas vāra un maisa 10 minūtes. Pievieno buljonu, uzvāra un tad lēnām vāra 10 minūtes. Pārbauda sāli un piparus.
4. Lej zupu bļodiņās, uzliek katrai bļodai bagetes šķēles un pārkaisa ar sieru. Ja krāsnī ir grils, liek zem grila līdz siers ir pakusis un mazliet brūns. Var bļodiņas arī vienkārši likt karstā plītī līdz siers ir izkusis. Izrotā ar atlikušajiem timiāna zariņiem.