Franču sīpolu zupa

Franču sīpolu zupa
Foto: Depositphotos.com
Sīpolu cienītāji būs sajūsmā! Vieni vienīgi sīpoli, bet garša papildināta ar garšaugiem un vīnu zupu padara īpaši aromātisku un garšām bagātu. Un vēl bagetes un siera cepurīte... mmm.

Sastāvdaļas

  • 0.5 glāze/s nesālīta sviesta
  • 5 vidēji sīpoli, sagriezti šķēlītēs
  • 2 daiviņa/s ķiploku, sakapātu
  • 2 lauru lapas
  • 4 zariņi svaiga timiāna
  • 1 glāze/s sarkanvīna
  • 3 ēd. k. ar kaudzi miltu
  • 2 l liellopa buljona
  • 1 bagete, sagriezta šķēlītēs
  • 200 g sasmalcināta grijēra (Gruyere) siera
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

60 min.
  1. Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus, ķiplojus, lauru lapas un timiānu un vāri, reizēm maisot, līdz sīpoli ir ļoti mīksti un karamelizējušies (apmēram 25 min.). Pieber sāli un piparus pēc garšas.
  2. Pievieno vīnu, uzvāra, tad samazina liesmu un lēnām vāra līdz vīns iztvaikojis un sīpoli ir sausi (apmēram 5 min.). Izmakšķerē lauru lapas un timiāna zariņus un met tos prom.
  3. Pārkaisa sīpoliem miltus un samaisa. Uz zemas liesmas vāra un maisa 10 minūtes. Pievieno buljonu, uzvāra un tad lēnām vāra 10 minūtes. Pārbauda sāli un piparus.
  4. Lej zupu bļodiņās, uzliek katrai bļodai bagetes šķēles un pārkaisa ar sieru. Ja krāsnī ir grils, liek zem grila līdz siers ir pakusis un mazliet brūns. Var bļodiņas arī vienkārši likt karstā plītī līdz siers ir izkusis.
    Izrotā ar atlikušajiem timiāna zariņiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi