Sākums > Receptes > Deserti

Saimnieka mandeļkūka

2007. gada 1. marts
Foto: Dēlia Gardēde
Pagatavošana
60 min
1. Smilšu mīklu pagatavojam saberžot starp plaukstām mīkstu sviestu un miltus, ja sanāk pārak drumstalains, tad pievieno ūdeni un mīca līdz izveidojas diezgan pacieta mīkla, no ka izveidojam bumbu, ietinam virtuves plēvē un ieliekam uz ½ stundu ledusskapī, kamēr taisam krēmu un pildījumu.Ledusskapī lieku tāpec,ka vēlak šo mīklu būs vieglāk izrullēt.
2. Krēmam sajaucam olu dzeltenumus, cukuru,cieti un vaniļas esenci. Atsevišķā katlā uzvāram pienu un tad pievienojam to olu dzeltenumu maisījumam, visu ir nepārtraukti jāmaisa.
3. Tad piena un olu maisījumu lej atpakaļ katlā un vāra uz lēnas uguns, visu laiku apmaisot, kamēr krēms sāk biezet. Tad ņem nost un liek atdzist.
4. Pildījuma mīklai samaļ smalki mandeles, pievieno miltus,cukuru un visu samaisa.Tad pievieno mīkstu sviestu un olas vienu pec otras.Šo mīklu ir vieglak maisīt ar rokām, lai sanāk viendabīgāka.
5. Tad atdzeseto krēmu un pildījuma mīklu sajauc kopā.
6. Uzsilda cepeškrasni līdz 180C.Izņem no ledusskapja smilšu mīklu, ko izrullē un ieklāj kūkas forma un sadursta viegli ar dakšiņu.Tad iekšā lej krēma pildījumu un liek cepties 35-40 min. līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.
Uz augšu