Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
5
Jaunākie Vecākie
V
Voldis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Recepte kopā ar komentāriem suši pagatavošanas procesu padara vienkāršu un saprotamu, paldies. Sanāca garšīgs paēdiens, arī viesi apmierināti un ko gan vairāk vajag?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Ilze
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Par suši rīsu vārīšanu!

Ļoti svarīgi ir apaļgraudu rīsus pirms vārīšanas noskalot zem auksta ūdens vairākas reizes, ideāli vēl pēc tam 30 min. tos paturēt ūdenī.
Ūdeni vārīšanai pieveino apmērma 1:1,1 Taču te arī ir nianses - jo jaunāka raža, jo lielāks mitruma daudzums rīsa garudos, sekojoši arī mazāk jāpievieno ūdens. 'Taču uz veikalā nopērkamajiem iepakojumiem nebūs norā'dits, kādas ražas rīsi tie ir tāpēc labāk izmantot proporciju 1: 1.1 - 1.5

Rīsu etiķi pievienojiet tad, kad rīsi ir nedaudz atdzisuši. Ja pieliesiet rīsu etiķi karsteim rīsiem, sabojāsiet rīsu graudu struktūru.
Svarīgi etiķi iecilāt ar lāpstiņu rīsos, nevis maisīt kā putru!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Ilze
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Par rīsiem!

Nav tādu parasto rīsu!!! Ir ļoti daudz dažādu rīsu sķīrņu un veidu (Basmati rīsi (gargraudu) - izmanto Indiešu virtuvē, Jasmīn rīsi (gargraudu) - izmanto Taizemiešu virtuvē, utt).
Kas attiecas uz suši rīsiem - tie ir apaļgraudu rīsi, kuros ir vairāk cietes nekā gargraudu rīsos. Apaļgraudu rīsi novārīti ir lipīgi, tāpēc arī piemēroti suši pagatavošanai. Tāpāt apaļgraudu rīsi lieliski piemēroti rīsu pudiņu pagatavošanai, jo ir lipīgi.
Labas kvalitāte Basmati rīsi novārīti ir irdeni un tādiem viņiem arī ir jābūt. Aplami tos būtu lietot suši pagatavošanai.

Par izcelsmes valsti.
Latvijā tikpat kā nav iespējams iegādāties Japānā augušus apaļgraudu rīsus, jo Japānā tie maksā ļoti dārgi, un, ja tos transportētu uz Latviju, veikalos cena būtu astronomiska. Taču apaļgarudu rīsus audzē arī Itālijā un Kalifornijā (ASV), tieši no turienes tad arī nāk āpaļgraudu rīsi, kas nopērkami Latvijas veikalos.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Adele
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Suši rīsi ir kas PAVISAM cits, nekā mūsu parastie, ko ēdam ikdienā. Tie ir lipīgāki, un vispār konsistence ir savādāka. Tāpēc jau japāņiem rīsus ir tik viegli un ātri ēst ar irbulīšiem, jo tie ir lipīgi. Mēs ēdot bļodiņu ar saviem rīsiem, ar irbulīšu palīdzību, varētu ilgi mocīties.b
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
j
jjjs
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
man patīk, ka klāt pieliek Filadelfijas sieru - nav tik sausi, piedod mazliet pikantumu.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Uzkodas

Jaunākās receptes