Sākums > Receptes > Uzkodas

Suši (vienkārši un tik pat labi)

2006. gada 22. novembris
Foto: Laura
Pagatavošana
30 min
1. rīsus vispirms zem krāna noskalo, kamēr ūdens vairs nav duļķains.
2. liek katliņā, aplej ar nepieciešamo ūdens daudzumu un liek vārīties, vāks virsū, lēna uguns.
3. apm. pēc 15 min ūdens būs novārījies, tad katliņu apsedz ar dvieli, uzliek vāku un atstāj vēl uz 10 min.
4. tad rīsus pārliek bļodiņā un pievieno pāris ēdamkarotes rīsu etiķi, samaisa.
5. lai rīsi būtu lipīgākii, tos arī vēlams strauji atdzesēt.
6. tad uz melnās aļģes lapas liek rīsus (rokas var mērcēt ūdenī, kuram nedaudz rīsu etiķis klāt, lai nelīp)
7. kaut kur pa vidu liek lasi vai krabju nūjiņas ar gurķi vai avokado, un saritina rullītī.
8. var sagriezt un ēst uzreiz, bet labāk to rullīti ietīt pārtikas plēvē un un kādu laiku atstāt ledusskapī, tad tur viss sasūcas un ir aromātiskāk.
9. It kā viss ļoti vienkārši un bez visādiem smalkumiem, bet sanāk ļoti garšīgi, it sevišķi, ja pieņemamāka ir mūsu platuma grādu garša. Pie pasniegšanas nelieku ne marinēto ingveru, ne to zaļo smāķi (gaumes lieta, bet, manuprāt, garšu tikai bojā), man pietiek, ja suši gabaliņu pamērcē sojas mērcē (tas aizstāj sāls trūkumu).
10. Lai veicas! :)
Uz augšu