Komentāri
7
Jaunākie
Vecākie
Sulu taisu no saviem tomātiem, sagriežu uz pusēm vai,ja lielāks tomāts,tad vēl un pavāru, kamēr izšķīst.Tad izberžu caur sietu,pievienoju sāli, cukuru.Uzvāru un leju tomātiem.Burciņās lieku tomātus bez mizas.Garšīgi,ja burkā nedaudz pieliek vēl kādu papriku,sagrieztu salmiņos.Vai vienu bazilika lapiņu burkas apakšā.
Vērtējums
Atbildēt
Tomatu sulu gatavoju no saviem lielakiem vai nestandarta tomātiem.Tos sagriež katliņā gabalos un vara,līdz uzviras.Tad visu sablenderēju un leju nost caur duslatiņu jeb kā tagad sauc sietinu.Ar karoti paberžu-sietiņa paliek kāda miziņa.Sulu leju katlā un uzvāru pa jaunam,liekot klāt sali un cukuru.Nekādus etiķus.Tomatiem pašiem savs skābums un sava specifiska garša.Garšvlielas nelieku,ja nu vienīgi melnos piparus.Esmu mēģinājusi gan ar lauru lapām,gan smaržīgos piparus,gan baziliku.Man nepatika.Ziemā ēdot var pievienot paši pēc garšas vai ķiploku vai ko citu.Sula ir bieza un garšiga.Gudrība jau ir tajā,ka zem miziņas tomatam ir pektīnvielas,kas sulu padara tumīgu un garšīgu.Pārējais tāpat-lieku burciņā tomātiņus ar visu miziņu,pie kātiņa izgriežu dziļi serdīti un leju sulu virsū.Karseju 85grādos litra burciņas15-20minūtes.Cukuru lieku daudz,apmeram puglazi līdz glāzi uz litru sulas un divas EK sāli.Bezgala garšīgi.Veikala sulas vai tomātu mērces nekad nelietoju.Tas diktin nosit tomata
Vērtējums
Atbildēt
taisiet no savas tomātu sulas! bez esences tur pietiek sava skābuma!
Vērtējums
Atbildēt
Jau pagājušogad izmēģināju. Ideāli,ne ko pielikt,ne atņemt.
Vērtējums
Atbildēt
Tirgū nopirku tomātus,Suppernetā lēto tomātu sulu,tad sulu uzvāriju ,pie viena litra sulas pa ētamkarotei cukura un sāls astoņas ēdamkarotes etiķa,aplēju tomātus un kārsēju kamēr sāk vārīties. Uz pāģirām labāk nevar vēlēties!!!
Vērtējums
Atbildēt
vai esence nav jāpievieno?
Vērtējums
Atbildēt
Cik grādos jāpasterelizē?
Vērtējums
Atbildēt