Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
9
Jaunākie Vecākie
V
Valentīna Novika (Proveja)
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Man vecākā māsa iemācīja dažus knifiņus gurķu sālīšanā, tāpēc padalīšos ar Jums. Pirms liet uz gurķiem sālījumu, vajag to iepriekš nostādināt. Pirms gatavojaties sālīt, sataisiet ūdeni, piemēram, spainī. Uz 1 litru parastā krāna ūdens 2 ēd.k. sāls, visu labi izmaisīt un atstāt lai nostāvas stundas 8.
Jūs redzēsiet, cik dzidrs ūdens paliks un kāds duļķu slānis būs trauka dibenā. Tad uz sagatavotajiem gurķiem burkā uzlej šo ūdeni līdz pašai burkas malai un aizvāko ar plastmasas vākiem. Dienas trīs iet rūgšanas process un kad gurķu krāsa mainās var nest uz pagrabu. Garšvielām es izmantoju mārrutku lapas, upeņu lapas, ķiršu lapas, diļļu galotnītes, ķiplokus un pašā virsū lieku 2 krustnagliņas. Stāv ļoti labi visu gadu un vairāk. Vēl viens knifiņš - kad ziemā atnes gurķus no pagraba, tad es parasti izņemu no burkas tik cik vajag, noskaloju aukstā ūdenī un ar bļodiņu ielieku ledusskapī, tad izgaro skābumiņš un gurķiem veidojas pavisam cita garša, man tā labāk patīk. Vienkārši un garšīgi, visiem patīk mani gurķi.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
J
Juris
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Nezin kādēļ man pēdējos gadus manis sālītie gurķi pārvēršas putrā.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
m
maza
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
vai upenju labas ir obligati jo man te anglija tadu nav :(
es meiginashu bez tam.... paldies ar recepti !!! :))
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
i
inese
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ja liek sāli marlītē gurķi labāk glabājās un viss kas paliek pāri no sāls,paliek marlītē.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
j
jana
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es vēl lieku mārrutkus!!!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
h
hugo
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
vai var sālīt arī pārtikas plastmasa muciņā ?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Ija
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Kāpēc sāls jāliek marlē?? Lieka lupata burkā ! ?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
S
Sers
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Mana vecmāmiņa šādi "tiek vaļā" no gurķiem, kurus nenoēd dārzā. Man garšo. Pāris gadus noteikti var stāvēt!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
l
lilita saverda
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
un cik ilgi sadus gurkisus var uzglabat
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Konservējumi

Jaunākās receptes