Vienkārši sālīti gurķi

Vienkārši sālīti gurķi
Foto: Depositphotos.com
Šis gurķu daudzums derēs 3 l burkai.

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 3 ēd. k. sāls
  • Dilles
  • Upeņu lapas
  • Ķiploki
  • Ūdens

Pagatavošana

1 min.
  1. Gurķus nomazgā un nosusina.
  2. Sapilda burkā gurķus, dilles, upeņu lapas , ķiplokus un virsū liek marlītē iebērtu sāli.
  3. Pārlej ar aukstu ūdeni. Aiztaisa burkas ar plastmasas vāciņiem.

    Lai labi garšo!
    Pārlej ar aukstu ūdeni. Aiztaisa burkas ar plastmasas vāciņi...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Valentīna Novika (Proveja) 2018. gada 21. augusts 09:08
Man vecākā māsa iemācīja dažus knifiņus gurķu sālīšanā, tāpēc padalīšos ar Jums. Pirms liet uz gurķiem sālījumu, vajag to iepriekš nostādināt. Pirms gatavojaties sālīt, sataisiet ūdeni, piemēram, spainī. Uz 1 litru parastā krāna ūdens 2 ēd.k. sāls, visu labi izmaisīt un atstāt lai nostāvas stundas 8.
Jūs redzēsiet, cik dzidrs ūdens paliks un kāds duļķu slānis būs trauka dibenā. Tad uz sagatavotajiem gurķiem burkā uzlej šo ūdeni līdz pašai burkas malai un aizvāko ar plastmasas vākiem. Dienas trīs iet rūgšanas process un kad gurķu krāsa mainās var nest uz pagrabu. Garšvielām es izmantoju mārrutku lapas, upeņu lapas, ķiršu lapas, diļļu galotnītes, ķiplokus un pašā virsū lieku 2 krustnagliņas. Stāv ļoti labi visu gadu un vairāk. Vēl viens knifiņš - kad ziemā atnes gurķus no pagraba, tad es parasti izņemu no burkas tik cik vajag, noskaloju aukstā ūdenī un ar bļodiņu ielieku ledusskapī, tad izgaro skābumiņš un gurķiem veidojas pavisam cita garša, man tā labāk patīk. Vienkārši un garšīgi, visiem patīk mani gurķi.
Juris 2014. gada 25. augusts 11:45
Nezin kādēļ man pēdējos gadus manis sālītie gurķi pārvēršas putrā.
maza 2012. gada 27. augusts 15:00
vai upenju labas ir obligati jo man te anglija tadu nav :(
es meiginashu bez tam.... paldies ar recepti !!! :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi