Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ķīnas mērce

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 kg gatavu tomātu
  • 300 g sīpolu
  • 300 g paprikas
  • 300 g burkānu
  • 3 mazās kārbiņas ananāsu kompota
  • 160 g cukura
  • 90 g sāls
  • 2 -3 ēdamkarotes etiķa esences
  • 2 -3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Tomātiem izgriež kātiņa vietas, un tos samaļ. Burkānus sarīvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagrieš,sīpolus sakapā. Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns minūtes 20-30 ( kamēr burkāni mīksti ). Ananāsu kompotam nolej sīrupu,sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl minūtes 5-10. Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim ( NEVĀRĪT !!!, citādi būs kā ķīselis ). Viss.Lej burkās un aizvāko.
  2. P.s. Tā kā man bija izteikti miltaini tomāti, tad es kartupeļu cieti nemaz nepievienoju, jo mērce tāpat bija gana tumīga. Arī cukura, sāls un etiķa daudzumu vajag tomēr likt pakāpeniski, garšojot, jo, ja ir saldi tomāti, var pārsaldināt. Veiksmi gatavojot !

Konservējumi

Jaunākās receptes