Iestiprinies birojā pareizi: 5 padomi!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Daudziem cilvēkiem ir grūti realizēt veselīgu un sabalansētu uzturu darbā. Ierobežoti pusdienu pārtraukumi, ātrs dzīvesveids - tie ir iemesli, kāpēc cilvēki izvēlas ātro ēdināšanu, nevis parastu ēdienu, pārslogotu ar taukiem un kalorijām. Neskatoties uz to, ir veidi, pat uzturoties darbā, lai pēc iespējas tuvinātu savu uzturu veselīgam ķermenim.

1. Pagatavo pusdienas pats

Tas ir vienkāršāk, lētāk, un tu zināsi, ko ēd. Atlikušo ēdienu pēc vakariņām vari izmantot arī aukstu salātu pagatavošanai. Gatavam ēdienam no veikala vajadzētu būt pēdējai lietai, ko ēst darbā.

2. Neēd pie darba galda

Atrodi vietu, kur vari droši pusdienot (ja iespējams un laika apstākļi atļauj, tad uz ielas). Ja tu ēd pie sava galda, tu joprojām neatpūtiess no darba un nekoncentrējies uz ēdienu, kārtīgi nekošļā utt.

3. Sadedzini kalorijas

Ja pārtraukums ilgst no pusstundas līdz stundai, tev ir laiks īsam treniņam. Centies staigāt tūlīt pēc ēšanas, veic vieglus vingrinājumus.

4. Neaizmirsti par šķidrumu

Dzert ūdeni ir veselīgi bieži, bet mazos daudzumos. Pārmērīga šķidruma dzeršana pēc ēšanas var izraisīt vēdera uzpūšanos. Dietologi iesaka izdzert puslitru ūdens 30 minūtes pirms pusdienu pārtraukuma. Tas mazinās izsalkumu un tu ēdīsi mazāk. Ja dzer ūdeni ēdienreizes laikā, tad nevajadzētu pārsniegt 250 ml.

5. Izvairies no ogļhidrātiem bagāta ēdiena.

Noguruma sajūta pēc ēšanas ir saistīta ar ēdiena veidu. Liels ogļhidrātu daudzums palielinās vēlmi nosnausties. Darbs galīgi nebūs vairs prātā. Tāpēc pusdienām izvēlieszivis, brūnos rīsus, kvinoju un dārzeņus.

Lasi vēl:

Avots: Volshebnaya-eda

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu