Skaists smaids - tava vizītkarte! Kā to nosargāt?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Labākā cilvēka rota ir skaists smaids. Jau iepriekš noskaidrojām, kādi produkti palīdz rūpēties par mutes dobuma skaistumu un veselību, bet svarīgi arī apzināties, kas ir lielākie draudi!

Saldumi un cukurs

Tik tiešām visu veidu saldumi, cukuroti našķi ir lielākais ienaidnieks zobiem. Rafinētais cukurs ir tā sauktā baltā nāve zobu emaljai. Turklāt  cukuram ir slikta īpašība palikt mutē vēl ilgi pēc pēc saldumu baudīšanas, vēl slepeni pabojājot zobus.

Kraukšķīgie našķi

Arī sāļie našķi - čipsi, krekeri, salmiņi, sausiņi, popkorns ir "teicams" materiāls zobstarpu un rieviņu aizpildīšanai, lai tur radītu baktēriju perēkli un teicamu vidi kariesam.

Dabīgi spiestās sulas?

Protams, tās ir ļoti veselīgas organismam kopumā, tomēr tām ir savas negatīvās īpašības. Pirmkārt, tās visbiežāk ir cukurotas vai izteikti skābas – tas demineralizē zobu emalju, un no biežas lietošanas sākas zobu erozija.Otrkārt, sulas veicina zobu aplikumu, tāpēc atcerieties pēc to dzeršanas izskalot muti ar ūdeni.

Limonādes nav nemaz tik nevainīgas

Saldinātajās limonādēs ir ne tikai ļoti daudz cukura, bet arī skābes. Šis kokteilis ir agresīvs pret zobiem, ļaujot savairoties nevēlamām baktērijām.

Ēdieni un dzērieni, kas sausina muti

Siekalas ir ļoti nepieciešamas labai zobu veselības uzturēšanai, tāpēc jebkas, kas aiztur to veidošanos, veicina to, lai mutē uzkrātos baktērijas, kas netraucēti vairojas un rodas kariess.

Rūpējies par savu zobu veselību un skaistumu!

Lasi vēl:

Avots: TVNET

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu