Šefpavārs Jansons skaidro, kad un kāpēc jāizsēklo gurķi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Svaigi gurķi un pētersīļi. Ilustratīvs attēls.
Svaigi gurķi un pētersīļi. Ilustratīvs attēls. Foto: anmbph/Shutterstock.com

Vai esi redzējis, dzirdējis vai lasījis kādu recepti, kurā norādīts, ka gurķis ir jāatbrīvo no sēklām? Vai zini, kāpēc to ieteicams darīt? Šefpavārs Māris Jansons zina, un tagad zināsi arī tu.

Šefpavārs Māris Jansons raidījumā "Šefu gaidījāt?" paskaidro, kāpēc gurķi, gatavojot salātus, jāatbrīvo no sēklām. 

Iemesls izrādās gaužām vienkāršs –

lai salāti nekļūst ūdeņaini.

Sēklas var vienkārši izkasīt ar karoti, kad gurķis ir gareniski pārgriezts uz pusēm. 

Starp citu, no šķidrās daļas šī paša iemesla dēļ mēdz atbrīvot arī tomātus.

Kur izmantot izgrebtās sēklas, skaties raidījuma sižetā:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti