Ātro nūdeļu fenomens: produkts, ko iemīlēja visa pasaule

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Ātri gatavojamās nūdeles – vienkāršākais, ātri pagatavojamais ēdiens kāds jelkad izgudrots. Vai spēj iedomāties, ka to pirmssākumi meklējami tālajā 1958. gadā? Par šo ēdienu paldies jāsaka japānim Momofuku Ando.

Kara laikā arī ar ēdienu bija zināmas problēmas un baudīt svaigas nūdeles bija ļoti apgrūtinoši. Tāpēc viņš pagatavoja nūdeles izmantojot miltus, sāli un ūdeni un tās strauji apcepa un izžāvēja. Viņš apzinājās, ka brīdī, kad tās ir kārtīgi izkaltētas, tās var uzglabāt mēnešiem ilgi.

1958.gadā, Momofuku pārdeva pirmos iepakojumu “Chikin Ramen” nūdeļu. To cena bija 35 jēnas par iepakojumu – šobrīd tie būtu 5 dolāri. Par spīti augstajai cenai – tās kļuva plaši pieprasītas.

1971. gadā Momofuku radās vēl viena ģeniāla ideja – nūdeles trauciņos. Trauciņš kalpo gan kā vieta kurā nūdeles pagatavot, gan trauks, no kura tās baudīt. Ģeniāli, vai ne? Pēc šī izgudrojuma, ātri pagatavojamās nūdeles kļuva slavenas visā pasaulē.

Foto: Depositphotos

Rietumos šīs nūdeles kļuva īpaši iecienītas studentu aprindās to pievilcīgās cenas un ātrās pagatavošanas dēļ. Savukārt, austrumos, tās iedvesmoja daudzu jaunu ēdienu radīšanā.

Mūsdienās tiek pārdoti aptuveni 103 miljardi dažādu ātro nūdeļu veidu.

Lasi vēl:

Avots: BBC

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu