Brūns avokado: vai ēdams?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Kad pārgriez avokado uz pusēm, esi cerību pilns baudīt perfketi nogatavojušos, patīkami zaļu augli. Bet atliek novērsties uz kādu laiku vai pusīti avokadu pietaupīt vēlākam un tas kļūst brūns. Kāpēc un vai tas ietekmē augļa kvalitāti?

Jā, avokado mikstums pēc laika tiešam kļūst brūns, ne visai simpātisks un aptelelīgs, bet to joprojām var ēst. Kāpēc tā notiek? Viss vienkārši.

Avokado mīkstumam saskaroties ar gaisu notiek ķīmiska reakcija un veidojas melanīns. Tieši tas pats notiek ar ābolu - ja nogriezīsi šķēli, pēc laika tā kļūs brūna. Jā auglus vairs nebūs tik stingrs un vizuāli pievilcīgs, tomēr to var ēst un tas nenodarīs absolūti nekādu kaitējumu. Lai arī bieži brūnu krāsu uz dārzeņiem asociējam ar bojājumiem, šoreiz tas tā nav.

Tomēr esi kritisks pats pret sevi. Ja esi par savu avokadu pusīti aizmirsis jau nedēļu un tā ir kļuvusi pilnībā brūna, ļoti mīksta, teju "sagājusi putrā", tad gan, visticamākais tā ir sabojājusies un to noteikti nevajadzētu ēst. Atkritumu urna būs īstā vieta kur tai nonākt. 

Kā izvairīties no krāsas maiņas? Ja plāno gatavao gvakamoli vai svaigos salātus ar avokadu, vai sviestmaizi un negribi, lai tas viss iegūst nepatīkamo, brūno krāsu, viss kas tev jādara jāapslaka ar citronu sulu, lai aizkavētu augļa pārkrāsošanos, tomēr atceries - tas aizkavē, nevis šo procesu aptur.

Lai garšīgi!

Lasi vairāk:

Avots: Thekitchn.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu