Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Jāņu garša novados No Jāņu bikšelēm līdz atsvaidzinošiem kartupeļu salātiem: saimnieces Aigas svētku tradīcijas un receptes

Raksta foto

Aiga Bitmane jau divdesmit gadus Jāņus ielīgo Kurzemes pusē Vānē. “Smilgāju” mājās Jāņu galds tiek klāts kā uz kāzām, netrūkst ne salda, ne sāļa. Gluži kā galds stāv uz četrām kājām, tā arī Aigai ir četras receptes, kas ir Jāņu mielasta pamatā.

"Jāņu vakarā ir jāpaēd," pārliecināta Aiga Bitmane, tāpēc viņas sētā Jāņos nav tikai siers, alus un šašliks. Uz galda tiek celti kartupeļu salāti, kas ir sātīgi un svaigi reizē. Lai to panāktu Aigai ir divas slepenās sastāvdaļas, ko viņa mums atklāj. Līdzās salātiem uz galda gulst karija vistiņa, ko gaida visi, bet absolūts bestsellers ir Jāņu bikšeles.

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET lasītākais saturs
Uz augšu