Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Metode, kā nezaudēt gaļas sulīgumu, to atsildot

Cepta gaļa ar dārzeņiem. Ilustratīvs attēls.
Cepta gaļa ar dārzeņiem. Ilustratīvs attēls. Foto: Midjourney/TVNET GRUPA

Reizēm tīši, reizēm netīši pagatavojam ēdienu tā, ka tas nav noēdams vienā ēdienreizē – gan zupas, gan mērces, arī dažādas gaļas. Tikko pagatavots ēdiens allaž liekas gardāks, jo reizēm, atsevišķus ēdienus un produktus atsildot, pieļaujam kļūdas, kas padara to mazāk baudāmu.

Pareizi pagatavota gaļa ir sulīga un baudāma, bet pēc atsildīšanas bieži vien nākas saskarties ar sausu gaļas gabalu. Tas bieži notiek nepiemērotas

Alumīnija folija ir izcils palīgs, ja vēlies vakar pagatavoto gaļas gabalu atsildīt tā, lai tas nesadeg, nesakalst un neizžūst.

Cepeškrāsns ir laba un bieža izvēle to gatavotāju vidū, kuriem nav mājās mikroviļņu krāsns un to, kuri zina, ka mikroviļņu krāsnī ēdiens mēdz sažūt neticami ātri un kļūt nebaudāms.

Tomēr arī cepeškrāsnī ir jāievēro zināmi noteikumi, Piemēram, jāizmanto alumīnija folija. Lūk, iemesli, kāpēc:

  1. Folija aiztur mitruma iztvaikošanu, nepadarot gaļu sausu;
  2. Palīdz regulēt ēdiena temperatūru uzsildīšanas laikā, lai tas netiktu pārcepts;
  3. Kalpo kā aizsargslānis, neļaujot virsmai apdegt.
Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu