Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Labs iemesls, kāpēc neizmest sīpolu mizas

Sīpolu mizas. Ilustratīvs attēls.
Sīpolu mizas. Ilustratīvs attēls. Foto: Natthaya Suchartsuthatham/Shutterstock.com

Kādā saimniecībā vairāk, citā mazāk, bet daudzi ēst gatavošanā izmanto sīpolus. Kas notiek ar to mizām? Visbiežāk tās nonāk bio atkritumos vai komposta kaudzē. Bet vai zini, kāpēc ir labs iemesls tās vairs nemest ārā?

Lai arī esam marta pirmajā pusē, Lieldienas vairs nav nemaz tik tālu. Un nenoliedzami, oliņu krāsošana brūno vai sarkano sīpolu mizās ir tradicionāla un joprojām ļoti iecienīta metode. 

Šogad Lieldienas svinēsim 20. un 21. aprīlī. 

Ja sīpolus tavā ģimenē neizmanto katru dienu, bet reizi pa reizei, krietnu čupiņu savākt, lai tiktu pie kārtīga sīpolmizu novārījuma, nebūs tik viegli, tāpēc ir laiks sākt jau tagad.

Ierīko kādu kastīti vai maisiņu, kurā liec sīpola čabošās miziņas. Bet tikai tās, kurām klāt nav jau sīpola daļas, lai nekas nesāktu bojāties. Tad tu būsi laicīgi gatavs.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu