Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Padoms, kā no mazām tortiljām izveidot laiviņu gardam tako vakaram

Raksta foto
Foto: Magdanatka/Shutterstock.com

Tev labāk garšo, ja tako ir gatavoti ar mīkstajām kviešu vai pilngraudu tortiljām, nevis stingrajām kukurūzas laiviņām? Tad šis raksts ir tieši tev, jo mēs pastāstīsim, kā mazās tortiljas pavisam vienkārši var iegūt formu, kurā pildījums labi turas iekšā.

Kāds teiks, ka nav jau grūti tako pildījumu salikt tortiljas vidū un ar rokām izveidot laiviņu. Protams, nav. Bet, cik gatavotāju un ēdāju, tik daudz arī patiku un nepatiku.

Ja tev gribas, lai tavas tortiljas kļūst mazliet kraukšķīgas un ieņem formu, kuru var eleganti piepildīt ar izvēlēto tako pildījumu, Receptes.lv dalās ar pārbaudītu metodi.

Tev vajadzēs tortiljas, cepeškrāsni un slepeno ieroci – cepeškrāsns restes. 

Kas jādara?

  1. Izņem no cepeškrāsns resti un pašu cepeškrāsni liec karsēties uz 200 grādiem.
  2. Uz restēm saliec tortiljas tā, lai izveidotos vēlamā forma, ļaujot malām nokarāties starp stienīšiem uz leju.

    Receptes.lv

  3. Tad liec tortiljas sildīties aptuveni uz 7 minūtēm.
  4. Ņem ārā no krāsns un ļauj tām atdzist uz restītēm, sacietējot īstajā formā.

Ja tev nav cepeškrāsns, tad vari tortiljas uzkarsēt uz pannas un izmantot kādus virtuves priekšmetus, lai imitētu resti: uzliec tortiljas uz tiem vēl karstas un atdzesē.

Receptes iedvesmai:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu