Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Šķidrās ķimenes: allažnieku lepnums – bauda visai pasaulei

Raksta foto
Foto: No izstādes "Allaž laipni Allažos" materiāliem

Latvieši saviem ārzemju draugiem kā latviešu dzērienu ciemkukulī ved melno balzamu, lai gan ir kāds dzēriens, kas tapis Latvijā pirms 200 gadiem, pazīstams visā pasaulē un garšo krietni labāk. Dāmas un kungi – Allažu ķimelis!

Leģendārais bārmenis, daudzu Latvijas bārmeņu skolotājs, Latvijas viesmīļu un bārmeņu ģildes ilggadējais prezidents Jāzeps Arbidāns ar Allažu ķimeli pazīstams jau sen. 1969.gadā viņam starptautiskā bārmeņu konkursā ar kokteili “Ķimenīte” izdevies iegūt zelta medaļu.

“Allažu ķimelis ir sarežģīts spēlētājs. Pirmkārt, tas ir liķieris, tātad salds, otrkārt ķimenes ne visiem patīk un liķiera specifiskā garša daudzus nesajūsmina. Katrā ziņā šis dzēriens jālieto kā

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu