Lai mācītos un strādātu, uz Rīgu brauc arvien vairāk cilvēku no musulmaņu valstīm. Līdz ar pieaugošo iebraucēju skaitu pieaug arī iestāžu skaits, kuros iespējams iegādāties austrumnieciskus produktus – sākot no halal gaļas līdz kebabiem un aromātiskam uzbeku plovam. TVNET+ devās uz dažām šādām vietām, lai noskaidrotu, kur slēpjas Austrumu virtuves pieprasījuma fenomens galvaspilsētā, kā arī skaidrotu vai šādas ēdināšanas vietas spēs konkurēt ar restorāniem, kas piedāvā daudz ierastāku eiropeiskāku virtuvi.
Abonentiem
Foto ⟩ Kas slēpjas aiz halal ēdienu popularitātes – Austrumu virtuves fenomens Rīgā (4)
"Viņi ātri integrējas un veido pietiekami veiksmīgu biznesu, es pats ar viņiem sadarbojos un pērku garšvielas no Uzbekistānas," personīgajā pieredzē dalās Oļegs.