Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Foto Kas slēpjas aiz halal ēdienu popularitātes – Austrumu virtuves fenomens Rīgā (4)

Lai mācītos un strādātu, uz Rīgu brauc arvien vairāk cilvēku no musulmaņu valstīm. Līdz ar pieaugošo iebraucēju skaitu pieaug arī iestāžu skaits, kuros iespējams iegādāties austrumnieciskus produktus – sākot no halal gaļas līdz kebabiem un aromātiskam uzbeku plovam. TVNET+ devās uz dažām šādām vietām, lai noskaidrotu, kur slēpjas Austrumu virtuves pieprasījuma fenomens galvaspilsētā, kā arī skaidrotu vai šādas ēdināšanas vietas spēs konkurēt ar restorāniem, kas piedāvā daudz ierastāku eiropeiskāku virtuvi.

"Viņi ātri integrējas un veido pietiekami veiksmīgu biznesu, es pats ar viņiem sadarbojos un pērku garšvielas no Uzbekistānas," personīgajā pieredzē dalās Oļegs.

"Drīz ar viņiem [uzbekiem] būs sīva konkurence. Vācijā to jau reiz piedzīvoja. (..) Paskatieties, tur apkalpošanas sfērā konkurē turki ar arābiem, grieķiem, īriem. Tāpat arī pie mums uzbeki izkonkurēs vietējos uzņēmējus ēdināšanas nozarē," pārliecināts ir biznesmenis.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu