![Raksta foto](http://f12.pmo.ee/0LFNg_1mGVICVEGwLVEs896dXBg=/1442x0/filters:focal(1882x1327:4919x3982):format(webp)/nginx/o/2025/02/12/16650987t1hb4f1.jpg)
Cīsiņi ir labs veids, kā ātri apēst kaut ko siltu. Apcep vai uzvāri, un gatavs.
Bet tie, kas cīsiņus visbiežāk vāra, ļoti bieži arī pieļauj vienu kritisku kļūdu.
Cīsiņi ir labs veids, kā ātri apēst kaut ko siltu. Apcep vai uzvāri, un gatavs.
Bet tie, kas cīsiņus visbiežāk vāra, ļoti bieži arī pieļauj vienu kritisku kļūdu.
Ne vienmēr mums izdodas precīzi noteikt, cik daudz apēdīsim vai ar cik cīsiņiem pietiks ģimenei, tāpēc izvārām vairāk – lai visiem pietiek un labāk paliek pāri, nekā kāds paliek neēdis, vai ne? Un tas ir normāli.
Kļūda tiek pieļauta tajā brīdī, kad cīsiņi ir izvārīti un ir saprasts, ka pagaidām pašu cīsiņu ir vairāk, nekā ēdāji gribētu notiesāt, un pāri palikušie tiek atstāti turpat katliņā, karstajā ūdenī.
Kas notiek? Tie turpina gatavoties un uzsūkt sevī šķidrumu, kurā atrodas. Rezultātā tie kļūs patiesi nebaudāmi un, ja kāds gribēs papildporciju, tā noteikti vairs nebūs ne tuvu tik garda kā pirmā.
Ja esi izvārījis par daudz, vienkārši izņem tos no vārošā ūdens. Ja negribi, lai tie tik ātri atdziest, jo mazums kārosies vēl, ieliec traukā ar vāku, lai tie ilgāk silti.