Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kad "siļķe kažokā" atpeldēja uz Latviju? (5)

Raksta foto
Foto: smile23/Shutterstock

Līdz ar olivjē, mimozu un vinegretu "siļķe kažokā" jau ilgstoši tiek uzskatīta par vienu no ikoniskākajiem Krievijas svētku galda ēdieniem. Taču, atskatoties vēsturē un izvētot Krievijas popularizētos kulinārijas mītus par šī ēdiena rašanos, atklājas, ka “siļķe kažokā”, iespējams, šīs valsts virtuvē ir iepeldējusi no pavisam citiem ūdeņiem. 

Līdzīgi kā gadījumā ar ukraiņu boršču, ko Krievija bija vieglu roku piesavinājusies, pārdēvējot par krievu nacionālo zupu, izrādās, arī vairākas populāras leģendas par “siļķes kažokā” izcelsmi ir tikai fantāzijas augļi, un to apstiprina arī vēsturnieki un kulinārā mantojuma pētnieki.

Kad "siļķe kažokā" atpeldēja uz Latviju?

Lai noskaidrotu, kad tieši uz Latviju atpeldēja siļķe "kažokā", vairākās "Facebook" domubiedru grupās lūdzām kulinārijas entuziastus dalīties atmiņās – kopš kuriem laikiem mājās tiek gatavoti šie salāti un kā to recepte nonākusi ģimenes arhīvā. Lūk, saņemtās atbildes, kas apstiprina Latvijas saistību ar šī leģendārā ēdiena vēsturi jau pirms 60. gadiem!

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu