Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kopā arī virtuvē Izklaides satura vadītājas Kristas Garančas mīļākās brokastis – plaučola ar sparģeļiem

2025. gadā portāls Receptes.lv svin apaļu jubileju – 20 garšīgi gadi kopā ar saviem lasītājiem. Paldies jums par kopā būšanu!

Ne tikai ikdienas darbos, bet arī virtuvē kopā ar Receptes.lv ir lieliskie TVNET GRUPAS kolēģi. Un kas gan varētu būt labāka dāvana, kā jauna recepte un gards stāsts. Virtuvē – Krista Garanča, kura gatavo savas iecienītākās, nesteidzīgo rītu brokastis – plaucētu olu ar ķiploku sparģeļiem.

Krista ir TVNET izklaides satura vadītāja – absolūti žilbinoša kā ikdienā, tā kameras priekšā, savas komandas sirds, kura savu darbu veic ar vislielāko atbildības izjūtu. Krista virtuvē ar priekšautu nav redzama katru mīļu brīdi, bet, kad ir apņēmusies ko gatavot, izdara to izcili, jo ir perfekcioniste. 

Ēst, jo jābūt paēdušam vai ēst, lai baudītu?

Man ēdiens nav tikai degviela, tā viennozīmīgi ir viena no dzīves lielākajām baudām - tāpēc pavisam noteikti otrais variants!

Kādi trīs produkti vienmēr ir tavā ledusskapī?

"Ja jums ledusskapī nekā nav, paņemiet lasi!" teica Mārtiņš Rītiņš, bet manā gadījumā tās būs olas (vislabāk lauku), piens (kafijai), un pēdējā laikā esmu "uzsēdusies" uz grieķu jogurta - daudz proteīna!

Garšvielas, kurām obligāti jābūt virtuvē?

Bez sāls un pipariem nekā, bet man patīk arī asumiņš, tāpēc teikšu - čili!

Ēdiens, kuru tu sauktu par savu firmas zīmi?

Lai gan mana mīļākā ēdienreize ir brokastis (tāpēc arī šāda receptes izvēle), patiesībā, mana firmas zīme ir pistāciju tiramisu. Un tas vēl pirms laika, kad modē bija Dubaijas šokolāde.

Tev negaršo...

Es neēdu auksto zupu (taču man garšo bietes un arī kefīru es dzeru)... Man arī negaršo svaigi tomāti, toties dievinu tomātu zupu un Boloņas mērci... 

Ja tev visu mūžu būtu jāēd viens ēdiens, kas tas būtu un kāpēc?

Mana mīļākā ir itāļu virtuve, tāpēc jebko no tās, bet, ja jāizvēlas viens, – tad pica! Pavisam vienkārši - tai ir tik dažādas variācijas (bet, lūdzu, bez ananasiem...)!

Nesteidzīga rīta perfektās brokastis – plaucēta ola ar ķiploku sparģeļiem

Raksta foto
Foto: Lauris Galsons /TVNET GRUPA

Sastāvdaļas (1 porcija):

  • 1 ola
  • 4-5 sparģeļi
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 2 šķēles maizes ar olīvām un saulē kaltētiem tomātiem
  • Dažas šķēles mazsālīta vai kūpināta laša
  • Nedaudz svaigu salātu pēc izvēles
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Čili pārslas
  • Ūdens

Pagatavošana:

  1. Taukvielās apcep šķēlītēs sagrieztu ķiploku.
  2. Kad ķiploks mazliet apcepies, pievieno sparģeļus.
  3. Paralēli katlā uzvāra ūdeni.
  4. Apgrauzdē maizīti.
  5. Uz šķīvja izkārto lasi, zaļumus, sparģeļus ar ķiplokiem, maizi.
  6. Mazā bļodiņā iesit vienu olu.
  7. Ar karoti verdošajā ūdenī uztaisa virpulīti.
  8. Ūdens virpulī ieslidina olu.
  9. Vāra aptuveni 3 minūtes.
  10. Izvārīto olu pievieno pārējiem produktiem.
  11. Pasniedz un bauda.

Labu apetīti!

Paldies par atbalstu koprades virtuvei Āgenskalna tirgū "RE CEP TE", ziedu veikalam "Naktsvijole" un pasakaini skaisto sveču veikalam "Gardenia Eco".

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu