/nginx/o/2025/01/15/16596505t1habda.jpg)
Ar krējumu vai kefīru? Eļļā vai taukos? Pūdercukuru karstiem vai aukstiem virsū kaisīt? Rauga mīkla vai tomēr ne? Degvīnu vai brendiju? Vienkārši cepumi, bet tik daudz variāciju un patiesību! Kura ir tavējā?
Ar krējumu vai kefīru? Eļļā vai taukos? Pūdercukuru karstiem vai aukstiem virsū kaisīt? Rauga mīkla vai tomēr ne? Degvīnu vai brendiju? Vienkārši cepumi, bet tik daudz variāciju un patiesību! Kura ir tavējā?
Izskatot neskaitāmas žagariņu receptes, nolemju izmantot opciju “zvans draugam”, jo, ja nu nesanāk, tad ir, kam prasīt padomu vai vainot neveiksmē.
Mana draudzene Baiba Jautaiķe dzīvo Kanādā jau gandrīz divdesmit gadus. Pāri okeānam viņa ar visu ģimeni aizdevās, līdzi ņemot latviešu grāmatas un savas recepšu klades, kur fiksētas vecvecāku, draugu un radu pārbaudītas receptes. Tiesa, receptes, kas Latvijā izdevās, Kanādā nācās pielāgot, bet tas ir atsevišķs stāsts par fiziku, jūras līmeni un citām nopietnām lietām.