Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Metode, kā izcept īpaši sulīgus kupātus

Kupāti. Ilustratīvs attēls.
Kupāti. Ilustratīvs attēls. Foto: Ratov Maxim/Shutterstock.com

Kupāti ir dabīgā zarnā pildīta gaļa, kura papildināta ar dažādiem garšaugiem un garšvielām. Lieliska izvēle, ja kārojas neilgā laikā pagatavot sātīgu maltīti. Bet ar kupātiem ir tā, ka tie ir patiesi gardi tad, ja tie ir sulīgi. Taču ne visiem tas izdodas.

Katrs, kurš reiz ir gatavojis kupātus, tos uzliekot uz grila vai pannas, visticamāk, ir saskāries ar to, ka desas apvalks jeb zarna karstumā pārplīst un pa to vietu strauji iztek viss šķidrums, kas kupātu saglabātu sulīgu. 

Pastāv gatavošanas metode, kas ļauj baudīt īpaši sulīgus kupātus. Mazliet vairāk darbiņa, bet rezultāts ir katras ieguldītas minūtes vērts.

Lai kupāti būtu izcili pagatavoti, pirms liec tos uz pannas "nosauļoties", tos der izpeldināt karstā ūdenī.

Kas tieši jādara? Uzvāri katlā ūdeni. Kad tas izdarīts, noņem ūdeni no uguns un liec verdošajā ūdenī kupātus. Zem vāka tos noturi karstajā ūdenī 5-7 minūtes.

Tad no ūdens ņem ārā, nosusini un liec uz sakarsētas pannas ar taukvielām apcepties skaisti brūnus no visām pusēm. Necep ilgi, aptuveni 2 minūtes no katras puses. Un gatavs!

Starp citu, ja nepatīk sprakšķoša eļļa, karstajā ūdenī apsildītos kupātus vari likt uz dažām minūtēm, vienreiz apgrozot, arī karstā gaisa katlā (airfryer). 

Ja esi grilēšanas entuziasts, labas ziņas arī tev, jo kupātus var cept arī uz grila. 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu