Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Eksperiments: vai pašam gatavot sviestu ir lētāk?

Raksta foto
Foto: Kārlis Vilītis

Laikā, kad dažos lielveikalos sviesta paciņas aprīkotas ar pretzagšanas pīkstuli un šis piena produkts kļūst tikai dārgāks, iespējams, vērts apsvērt to gatavot mājās. Vai tas atmaksājas? Vai mājas apstākļos maz sviestu var pagatavot? Un pēc kā tas garšo?

Par to, ka sviests sanāk no veikalā pirktā saldā krējuma, esmu jau pārliecinājusies, jo brīdī, kad manis nopirktais saldā krējuma litrs dažādu iemeslu dēļ sāka sagurt, bet es sapratu, ka negatavošu ruleti ar putukrējuma pildījumu un dedzināto flāmu krēmu ne tik, ķēros to sakult sviestā. Lai nu kas, bet sviests ir viens no produktiem, kam vienmēr jābūt manā ledusskapī. Mani bērni, kuri ir pirmsskolas vecumā, par šādu notikumu vienmēr ir sajūsmā. Īpaši viņiem patīk sviesta mazgāšana, jo, grozies kā gribi, tā ir legāla iespēja spēlēties ar ēdienu. Skalot, mīcīt, veidot figūras. Ēdamais plastilīns, tā meita dēvē sviestu skalošanas procesā.

Cik maksā krējums, bet cik sviests?

Lai saprastu, vai vērts sviestu gatavot pašai, dodos izpētē pa bodēm, lai noskaidrotu, cik tad maksā sviests kilogramā un cik krējums.

Sāku ar piemājas veikalu "Top". Tur plašā izvēlē var nopirkt sviestu, kā pašmāju, tā itāļu, īru un igauņu. Starp citu

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu