Adrijas Šustes blokmājas virtuve ir kā portāls uz bērnību. Vienā stūrī atpūšas mežģīņotās rozītes, pārbērtas ar pūdercukuru, otrā vietu uz saiņošanu gaida riekstiņi, bet pretējā stūrī karst vafeļu panna, lai gatavotu kraukšķīgas vafeļu trubiņas. Neviens bērnības našķis šajās mājās nav vecāks par pāris dienām, jo Adrijas dzelžaina pārliecība ir, ka kārumiem pie klientiem jānonāk pēc iespējas ātrāk. “Svaigi cepts ir visgardākais,” pārliecināta meistare.
Abonentiem
Viņa aizved bērnībā. Mājražotāja ar cara laika gaileņu formām, spaiņiem riekstiņu un grēdām pončiku
Cik tad sēnīšu Adrija sasēņo nedēļā? Adrija lēš, ka būs ap 200 beku un mušmiru, taču daudz kas atkarīgs no pasūtījumiem un sezonas. Lielākais lepnums no gadžetiem Adrijai ir gaileņu formas no cara laikiem. Tieši pateicoties cepumiem gaileņu formā, viņa tikusi pie tirgošanās vietas “Slow food Straupe” tirdziņā. “Šajā unikālajā tirdziņā jāiztur konkurss un jāstartē ar ko unikālu un neredzētu. Paldies gailenēm, ka varu tur būt!”