Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Kā uzglabāt atvērtu bundžu ar konservētiem zirnīšiem un kukurūzu?

Konservēti zirņi un kukurūza. Ilustratīvs attēls.
Konservēti zirņi un kukurūza. Ilustratīvs attēls. Foto: Rrraum/Shutterstoc.com

Ideālā pasaulē mēs nopērkam tik, cik varam apēst. Pagatavojam tik, cik varam apēst, un mums nekas nav jāizmet. Realitātē gadās visādi, un tas ir normāli. Kā uzglabāt konservētus zirnīšus, kukurūzu un patiesībā arī pupiņas, turku zirņus, ja bundža vaļā, bet viss nav apēsts?

Tev vajadzēja 150 gramus konservētas kukurūzas, bet mājās ir tikai lielā bundžiņa un teju puse palika pāri? Vai arī pie zupas sakārojās dažas karotes konservētu zirnīšu un pārējais palika pāri? 

Ideālā variantā būtu pacensties izlietot visu, bet, ja nu nekādi, tad atliek pareizi uzglabāt pāri palikušo. Kā? 

Ja produkts ir stikla burkā, nav bēdu – skrūvē ciet un liec ledusskapī, ieplānojot izlietošanu tuvāko dienu laikā.

Ja labumi bijuši skārda bundžā, tad sarūpē trauku ar vāku, kurā produktu pārlikt. Jāizlieto arī divu līdz četru dienu laikā. 

Atvērtā bundžā produkts var iegūt metālisku piegaršu un, neatrodoties noslēgtā traukā, gan uzsūkt smaržu no citiem produktiem, gan to nodot tālāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti