Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Trīs populāri veikalos nopērkami steiku gabali: šefpavārs atbild, kuru izvēlēties

Striploin steiks. Ilustratīvs attēls.
Striploin steiks. Ilustratīvs attēls. Foto: SnapFocus/Shutterstockc.com

Ne tikai specializētajos veikalos, arī mazumtirdzniecības tīklos ir atrodami dažādi steika gabali. Visbiežāk tie ir triju veidu. Ar ko tie atšķiras, skaidro šefpavārs.

Šefpavārs Kristaps Sīlis raidījumā "Šefu gaidījāt?" skaidro, ka veikalos parasti atrodami divi līdz trīs veidi: antrekots, muguras karbonāde jeb striploin un šķiņķis.

Ja esi nolēmis gatavot steiku, neaizirsti arī par sviestu, kādu ķiploka daiviņu un varbūt timiāna zariņu. 

Īstā steika gabala izvēle, protams, paliek katra paša ziņā, bet ir labi zināt, ar ko tie atšķiras, lai izvēlētos īsto. Lūk, īsais šefpavāra špikeris:

  • Šķiņķis – liesāks un stingrāks;
  • Antrekots – mīkstākais, bet taukainākais no šiem trim;
  • Striploin steiks jeb muguras karbonādes gabals – pa vidu starp abiem.

Vairāk skaties raidījuma sižetā:

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu