Viņai ir tikai 22 gadi, bet pavāru konkursos, kā starptautiskos, tā pašmāju, gūtā pieredze un balvas liek domāt par spožu un talantīgu zvaigzni pavāru zodiakā. Šī ir Agates pirmā lielā intervija, un viņa pati atzīst, ka pastāstījusi daudz, “pat lietas, ko par mani nezina kolēģi un draugi”.

Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko ir tikai daži no pavāriem, kuri savā laikā biedrības “Pavāru klubs” rīkotajā konkursā ieguvuši Latvijas gada pavāra titulu. Šogad konkurss notika 20. reizi un titulēto pavāru plejādei pievienojās arī Agate Batraga. Pērn viņa ieguva Latvijas gada pavārzeļļa titulu komandā ar Nilu Ģēveli, bet tagad, neskatoties uz to, ka bija jaunākā dalībniece, Agate ieguva Latvijas gada pavāra titulu. Kas viņa ir, šī jaunā meitene, kas izgriež pogas krietni pieredzējušākiem amata brāļiem? Kas liek trauslai un ēteriskai meitenei izvēlēties fiziski smagu profesiju? Kā top receptes, kas pārliecina starptautisku žūriju?