Vai zināt to teicienu, ka latvietim vislabāk garšo otrs latvietis? Diemžēl ar šo teicienu ikdienā saskaras daudzi. Mēs vēl pieņemam un saprotam, ka cilvēki var asāk reaģēt un izteikties komentāru sadaļā par dažādiem sociāliem un politiskiem jautājumiem, kur domas patiesi mēdz dalīties, taču jezga ap meža avenēm liek acis ieplest labi plati.

No kurienes šim stāstam "aug kājas"? Patiesībā jau nav nekur tālu jāmeklē, pietiktu atvērt jebkuru kulinārijas domubiedru grupu populārajā "Facebook" un palasīt komentārus, ātri vien mēs noskaidrotu, ka tas, kā tu dari un tev viss sanāk, ir absolūti aplam tikai tāpēc, ka kāds dara citādāk. Skarbi? Jā, bet garšīgs taču tas latvietis...

Tomēr šoreiz pat ne par tik smalku un tracinošu lietu kā gatavošana, bet gan par avenēm – meža avenēm.

Un, kā jau aveņu laikā, – arī meža aveņu ievārījums. Garšīgi, vai ne? Mājražotājas "Aijas un Ilgas dārzs" veikums un lepnums, jo, nu tiesa, ne katram tā veiksme pie meža avenēm tikt.

Bet tā vietā, lai priecātos, ka kādam ir izdevies izvārīt dažas burciņas meža aveņu ievārījuma, komentāri ne tie laipnākie.