Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ar ko leišu šaltibarščiai atšķiras no letiņu aukstās zupas? Skaidro šefpavārs Ladigs

Foto: Shutterstock/ TVNET kolāža

Šovasar letiņi ar brāļiem leišiem izgājuši bezmaz vai uz kara takas, cīnoties par to, kurai valstij tad pieder biešu aukstās zupas pirmatklājēju gods. Lai piemestu savas piecas kapeikas šajā kulinārajā duelī, vaicājām pēc viedokļa zinošajam "Ladigs gastronomija" šefpavāram Ingmāram Ladigam, kurš savulaik guvis darba pieredzi Lietuvas ēdināšanas iestādēs.

"Ladigs gastronomija" šefpavārs Ingmārs Ladigs
"Ladigs gastronomija" šefpavārs Ingmārs Ladigs Foto: Privātais arhīvs

"Jautājums par aukstās zupas piederību abās valstīs nudien ir uzņēmis apgriezienus (vairāk lasi šeit). Kāds tad ir mans viedoklis? Savulaik, strādājot Lietuvā, pievērsu uzmanību uzstājīgai lietuviešu prasībai, ka šaltibarščiai noteikti ir jāpasniedz ar kartupeli, kas ir silts, cepts vai vārīts ar visu mizu, turklāt nevis iegriežot to zupā, kā mēdz darīt latvieši, bet obligāti novietojot uz atsevišķa trauciņa. Tā ir viņu tradīcija, kas pārņemta paaudzēs. Un

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu