Pavāri savās virtuvēs var atļauties improvizāciju – pamainīt recepti gatavošanas procesā, piešaut klāt kādu garšvielu, aizstāt produktu, turpretī konditori neko tādu atļauties nevar, viņu virtuvē goda vietā ir svari un precīza receptes ievērošana – grams gramā, konkrēti grādi, gatavošanas secība.

Operas kūka prasa zināmas iemaņas un pieredzi konditorejā, šo kūku nevajadzētu gatavot kā pirmo kūku savā dzīvē, tad var sanākt vilšanās un piemeklēt neticība saviem spēkiem. Bez miltiem un cukura te vajadzēs arī svarus un termometru, kā arī dažu labu sastāvdaļu nāksies meklēt ārpus ierastām iepirkšanās vietām. Nobiedējām vai izaicinājām? Ceram, ka otrais variants!

Šī, iespējams, būs garākā recepte "Receptes.lv" pastāvēšanas vēsturē!

Kūkas pagatavošana aizņems divas dienas, tāpēc, ja nejūties tam gatavs, tad izmēģini vienu piekto daļu no šīs receptes – mandeļu biskvītu "Džokonda", kas ir ideāls pamats daudzām kūkām un savu nosaukumu ieguvis, pateicoties slavenajai Leonardo da Vinči gleznai.

Leģendas vēsta, ka franču konditori šo gaisīgo un reizē stingro biskvītu nosaukuši par godu Leonardo da Vinči gleznai, ko 1516. gadā pats meistars atvedis karalim. Tāpat frančiem patīk apgalvot, ka baudījums no biskvīta esot līdzvērtīgs gleznas aplūkošanai.

Kūka kā Parīzes opernams