Cik bieži jātīra aerogrils jeb gaisa cepamkatls?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: grandbrothers/SHutterstock.com

Šī salīdzinoši mazā virtuves iekārta ne vienā vien saimniecībā ir ieņēmusi cepeškrāsns vietu un tiek izmantota kā palīgs ātro uzkodu, gruntīgu pamatēdienu un pat saldo ēdienu pagatavošanā. Tā kā cepšana notiek faktiski bez taukvielām un tiek izmantots karstais gaiss, varētu mānīgi likties, ka tīrība gaisa cepamkatlā valda vienmēr.

Ir fakts, ka šo iekārtu iztīrīt nav tik ķēpīgi kā cepeškrāsni. Kā arī nav jāprāto, kur liet izmantoto eļļu, jo nekas netiek cepts verdošā eļļā.

Tas var radīt maldīgu iespaidu, ka uzkopšana nav nepieciešama. Bet tā gluži nav.

Ja tev rūp katra garšas nianse, tekstūra, ierīces ilgmūžība un darbības efektivitāte, tīri katlu pēc katras lietošanas reizes.

Šī ierīce eļļas vietā izmanto karsto gaisu, kas cirkulē ap ēdienu, kurš ievietots speciālā cepamajā grozā/katlā. Taču šī karstā gaisa plūsma liek smalkākām ēdiena daļiņām, taukvielu un mitruma lāsītēm lidot visriņķī, nokļūstot ierīces visdažādākajos stūrīšos un spraugās, arī uz sildelementiem.

Ja šīs vietas neuzturēs kārtībā, laika gaitā tās kļūs grūtāk notīrīt, un ne tikai.

Regulāri netīrot ierīci, ar laiku tu ievērosi, ka ēdiena gatavošana prasa ilgāku laiku, un arvien grūtāk būs iegūt kraukšķīgumu, kā arī garša tiks ietekmēta, ja šajā traukā būs piedeguma smaka, kas radīsies, gruzdot neiztīrītajiem pārtikas krikumiem.

Protams, atkarībā no tā, ko esi cepis, tīrīšanas cītīgums var atšķirties, katru reizi katlu neberžot, bet vismaz izslaucīt to noteikti vajag pēc katras gatavošanas reizes.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu