Ja pirms cepšanas esi ieradis cepešpannu izklāt ar cepampapīru, lai izvairītos no dārzeņu pielipšanas pannai vai atvieglotu vēlāku pannas mazgāšanu, iespējams, nesasniegsi labākos rezultātus.
Un tam ir viens galvenais iemesls, kas saistīts ar to, kā cepampapīrs var apgrūtināt dārzeņu apbrūnināšanos cepšanas procesā, kas daudziem dārzeņiem ir īpaši būtiski, lai piešķirtu izcilas garšas nianses, piemēram, burkāniem vai Briseles kāpostiem.
Gatavojot dārzeņus cepeškrāsnī, lielākā daļa cilvēku gaida divas lietas: dārzeņiem jābūt gataviem jeb pietiekami mīkstiem un karstuma ietekmē tiem vajadzētu kļūt kraukšķīgiem un karamelizēties, lai iegūtu jaunas garšas.
Tomēr cepampapīrs darbojas kā aizsargslānis starp dārzeņiem un pannu, kas var kavēt apcepšanos.
Neļaujot dārzenim saskarties ar pannu, tie nesaņem maksimālo temperatūru, kā arī cepampapīrs uzkrāj sevī mitrumu. No mitruma rodas tvaiks, kas kavē karamelizāciju un veicina procesu, kas līdzīgs sautēšanai.
Dārzeņi, kas cepti uz cepampapīra, gatavosies viendabīgāk nekā tie, kas novietoti tieši uz pannas virsmas, taču lēnāk un grūtāk apbrūnēsies, ja vispār tas notiks un dārzeņu maliņas vienkārši neapdegs.