Rasols vai rosols, lai kā būtu atzīts par pareizu, katrā mājā to dēvē tā, kā gadiem ierasts. Bet šoreiz galīgi ne par nosaukumu. Šie salāti noteikti ir viena no decembra galvenajām izvēlēm uz svētku galda. Klasiski zinām, ka vārīti kartupeļi, desa, zaļie zirnīši un olas ir katrā bļodā, bet kā ar pārējām sastāvdaļām?
Rasola kaujas: kuram produktam nav vietas salātu bļodā?
Diskusijas nerimstas par to, kāds tad ir izcilais rasols: ar vai bez burkāniem, vai jāpievieno sīpoli, gurķiem jābūt marinētiem, skābētiem vai svaigiem, kā ar ābolu?
Meklējam to sastāvdaļu, kura visvairāk neiederas iecienītajos salātos. Nobalso:
Viens gan ir skaidrs – lai kādu recepti izvēlētos – ar desu vai bez, ar sīpoliem vai bez, ar burkāniem vai bez, rasols ir svētku salātu klasika. Ļausimies daudzveidībai un gatavosim tā, kā pašiem vislabāk garšo!
Smelies iedvesmu: