Pēc tam, kad esi beidzis vārīt pēdējo reizi, ļauj ievārījumam 5 minūtes zem vāka atpūsties un tad lej tīrajās burciņās un vāko ciet.
Uzglabā ievārījumu tumšā un vēsā vietā.
Ja tev patīk eksperimenti un neparastas garšas, gatavošanas laikā zemeņu ievārījumam vari pievienot garšvielas vai citas ogas. Zemenes labi sader ar citrona miziņu (2 tējkarotes uz kilogramu ogu, pievieno pēc pirmās vārīšanās), kanēli, vaniļu, kardamonu, ingveru (½ tējkarotes uz kilogramu), avenēm, kazenēm (attiecībā 1:0,5). Interesants rezultāts tiek iegūts, apvienojot zemenes ar aprikozēm vai persikiem.
Ievārījuma putas garšo fantastiski. Tomēr jāatceras, ka nevajag jaukt lietas, putas ir labas tikai kā neatkarīgs, garšīgs cienasts, un, ja tu esi pārāk slinks, lai tās noņemtu no ievārījuma vai darīsi to nepietiekami uzmanīgi, rezultāts būs nomācošs. Ievārījums ne tikai kļūs duļķains, bet arī ar laiku iegūs nepatīkamu, rūgtenu piegaršu un zaudēs kopējo kvalitāti.
Daudzas saimnieces ir pārliecinātas, ka zemeņu ievārījumu vārīšanas laikā nevajag maisīt (lai neizjuktu ogas), un sajaukšanas process jāveic tikai šādi: pacel katlu aiz osām un veic apļveida kustības ar rokām, lai katliņa saturs sāktu griezties un sajauktos.
Tomēr patiesībā maisīt vajag, lai ievārījums nepiedegtu. Galvenais ir to darīt ļoti uzmanīgi, nevis asi, gar katla dibenu un gar sienām, cenšoties nepieskarties ogām, bet tieši tā, it kā noņemtu sīrupu no sakarsētām virsmām. Pēc tam var izmantot satura "iegriešanu".