Kāpēc dārzeņus salātiem "Siļķe kažokā" tvaicēt un cept, nevis vārīt?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Krāsni ceptas bietes. Ilustratīvs attēls.
Krāsni ceptas bietes. Ilustratīvs attēls. Foto: faithie/Shutterstock.com

Vienu dārzeni pagatavojot dažādos veidos, tā garša mainīsies. Vienalga, vai tas kartupelis, burkāns vai biete. Tieši vārīšana ir tā gatavošanas metode, kuras procesā dārzeņi mēdz zaudēt garšu visizteiktāk. 

Ja vēlies salātus, kuros ierasti izmantoti vārīti dārzeņi, padarīt izteiksmīgākus, noteikti der izmēģināt to sagatavošanai izmantot citu gatavošanas veidu. 

Vārīšanai tuvākais process būs tvaicēšana. Šādi sagatavojot dārzeņus, tie būs ne vien ar izteiktāku garšu, bet arī saglabās vairāk tajos esošās vērtīgās vielas – vitamīnus un minerālvielas. 

Cits veids ir izmantot cepeškrāsni. Atkarībā no tā, kā plāno dārzeņus apstrādāt pēc to pagatavošanas, vari katru  no tiem nomazgātu ietīt folijā un cept nepieciešamo laika posmu, līdz tie gatavi.

Otrs variants ir tos ne tikai nomazgāt, bet arī notīrīt un cept cepamajā pannā, nežēlojot arī kādu garšvielu, savlaicīgi izvērtējot, vai tās saskanēs ar plānoto galarezultātu. Piemēram, nevajadzētu izmantot spēcīgas garšas garšaugus, ja dārzeņus izmantosi rasola pagatavošanai, – šie garšaugi pārmāks salātu kopējo garšu. 

Vai šādi sagatavot dārzeņus ir labāk? Nē, jo katram ir jāatrod tas gatavošanas veids, kurš garšo vislabāk. Cits būs klasisku recepšu cienītājs, cits labprāt dosies jaunu garšu meklējumos.

Aicinām palaikam ļauties eksperimentiem un rast jaunus kulināros iespaidus.

Lai izdodas! 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu